Organisaties in Rheden-Rozendaal

Ontdek onze 97 organisaties en initiatieven

Ontmoeten

"De Deelkring"

50-plussers ontmoeten elkaar bij “De Deelkring” in Dorpshuis Rheden.

De Deelkring is een vaste groep (8 tot 10) enthousiaste 50-plussers die één keer in de twee weken op dinsdagmiddag (14–16 uur - even weken) bij elkaar komt. (een ander dagdeel of avond is mogelijk bij voldoende deelnemers).

De Deelkring is bedoeld voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuwsgierig zijn en zich willen verdiepen in actuele of persoonlijke onderwerpen.

De deelnemers brengen zelf een onderwerp in. Het delen van persoonlijke kennis, inzichten en ervaringen en hierin samen verdieping zoeken kan een verrijking zijn van je leven en je persoonlijke inzichten. Daarnaast is het een uitstekende manier om actief betrokken te blijven bij wat leeft in de samenleving.

Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie?

Kom dan naar de informatiebijeenkomst op 12 oktober om 19.00 uur in het Dorpshuis Rheden (ruimte 6), of neem contact op met Meindert de Jong via:

jong.div@gmail.com of 06 53801375.

Aanmelden

Meindert de Jong - Jong.div@gmail.com - 0653801375
Ontmoeten

Ontmoetingslunch Dieren, Velp en Rheden

Ontmoetingslunches 29 en 30 september en 6 oktober

Ontmoet buurtbewoners en hoor welke activiteiten er in uw omgeving zijn en waaraan u mee kunt doen.

In de week van de Ontmoeting van 29 september tot 6 oktober worden er Ontmoetingslunches georganiseerd in mfc De Oase te Dieren, Buurthuis De Poort in Velp en Dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden. Bent u iemand, of kent u iemand die nog nooit in een dorpshuis of inloophuis is geweest, maar wel nieuwsgierig is wat er te doen is, Kom dan gezellig gratis mee lunchen. U ontmoet hier buurtbewoners. Ook worden er vragen beantwoord over contact in de buurt, een gezelschapsmaatje of over een sport-/beweegactiviteit. Dit is allemaal vrijblijvend. Meld u zich wel even van tevoren aan. Zie de agenda.  

Ontmoetingsplaats

Serre van Rozendaal

Inloopochtend op de woensdag voor een lekkere kop koffie en een goed gesprek. En als kers op de taart met enige regelmaat een activiteit zoals een lezing of een klein concert.

Waar

Kerklaan 15
Rozendaal

Aanmelden

Esse van Hall - serrevanrozendaal@gmail.com
Verenigingen

Biljarten; de (nieuwe) hobby voor jou??

Biljartvereniging De Drieschaar is een kleine, gezellige en ook competitie spelende vereniging. Wij spelen dit mooie spel in Wijkcentrum De Drieschaar te Dieren.

Als u meer informatie wilt dan kunt u dat op onze site.

Neem contact op met de contactpersoon en U bent van harte welkom om eens samen met anderen geïnteresseerde de 3 ballen te laten rollen. Wie weet spreekt deze sport u zo aan dat wij u vaker bij ons gaan zien.

Coaching

Praktijk voor zingeving & levensvragen

Als je een vraag hebt waarvoor je geen antwoord kunt vinden, je voor een onmogelijke keuze staat, moeite hebt met rouwen, of andere levensvragen hebt.

Samen nadenken over wat je belangrijk vindt, helpt ècht.

Maak vrijblijvend kennis.

Waar

Buitensingel 2D
Ellecom

Aanmelden

Peter Schmitz - peter@denkkracht.nl
Ontmoeten

NAH-Trefpunt Velp

Lotgenotencontact voor iedereen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) in samenwerking met de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl

Aanmelden

Helma Maters - nah.trefpunt.velp@gmail.com - 0640906319
Bibliotheek

Speelotheek Velp

De Speelotheek is er voor jonge kinderen en hun ouders. Er is een fantastische keuze. Kies met je kind speelgoed in de uitleen. Ontdek het daarna samen thuis. 

Kinderen proberen zelf iets nieuws, dat is leuk en leerzaam. Varieer de speelkansen van je kind en verken de mogelijkheden. Ontdek spelend samen de wereld. 

Bevalt het geleende speelgoed? Verleng dan de uitleentermijn of leen het later nog eens. 

Speelotheek – voor interactie, heel veel variatie en keuze-op-de-groei. Leren om iets delen zonder te bezitten. En dat voor minder geld! Wil je dit uitproberen, maar nog geen lid worden? Dat kan met onze strippenkaart. 

Het bezoek aan de Speelotheek is meteen een verrassingsuitje voor je jonge kind. Ook voor grootouders, gastouders, de kinderoppas, en zelfs BSO’s. Denk ook aan een logeerpartij of een verjaardagsfeestje. Kortom, voor elk wat wils. Welkom in onze uitleen!

Aanmelden

Speelotheek Velp - speelotheekvelp@gmail.com
Zorginstellingen

Jongeren woongroep

Op de woongroep van YOIN in Ellecom wonen jongeren die zonder hun ouders gevlucht zijn uit hun thuisland.

Aanmelden

Willemien Top - w.top@entrealindenhout.nl - 0683549156
Beweging

Buiten bewegen en fitness ouderen 55+

Vitaal en Actief is een laagdrempelig sportaanbod voor 55+ waarbij bewegen en ontmoeten centraal staan.

De beweegoefeningen zijn gericht op het soepel bewegen, het vergroten van het uithoudingsvermogen en de spierkracht. Spelelementen maken ook onderdeel uit van het programma. Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau deelnemen.

Hoe heerlijk is het om buiten te sporten. Lekker buitenlucht opsnuiven en ondertussen samen met anderen in beweging te zijn met als afsluiting een kop koffie/thee.

Voor wie?

Bent u ouder dan 55 jaar, wilt u graag fitter worden en vindt u het leuk om samen met anderen buiten te sporten? Dan is Vitaal en Actief wellicht iets voor u!

Een goede conditie is niet nodig, deze bouwt u vanzelf op tijdens de lessen. Wel is het van belang dat u zelfstandig kunt bewegen.

Wanneer en waar?

Iedere woensdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur op het sportveld van de voetbalvereniging v.v. Dieren, Kolonieweg 2, 6952 GX te Dieren. Een uur actief bewegen en daarna is er de mogelijkheid om nog even na te praten onder het genot van een kop koffie of thee. Kortom een goede start van de dag!

Welke kleding moet ik aan?

Een flitsend sporttenue is beslist niet nodig. Lekker zittende kleding en een paar sportschoenen zijn voldoende. Het is ook raadzaam om een (bad-)handdoek en flesje water mee te nemen.

Wat kost het?

Wilt u weten of Vitaal en Actief iets voor u is, kom dan eens langs voor een gratis proefles! Als het bevalt kunt u zich hier aanmelden. Een strippenkaart voor 10 lessen kost € 40,00 een strippenkaart voor 20 lessen kost € 70,00 inclusief koffie/thee. De tarieven voor het 2e gezinslid, wonend op hetzelfde adres, bedragen € 30,00 voor 10 lessen en € 50,00 voor 20 lessen. Hiervoor kunt u op woensdag of vrijdag actief bewegen en na afloop samen genieten van een kop koffie of thee. Het grote voordeel van een strippenkaart is dat u rustig een keer kunt overslaan wanneer u verhinderd bent. De strippenkaarten hebben een maximale geldigheidsduur van een half jaar (10 lessen) of een jaar (20 lessen). 

Voor meer informatie over deze sportieve ontmoetingen neem gerust contact op met:

Wilmar van Scharrenburg, tel. 0644042524

e-mailinfo@vitaalenactief.nl

www.vitaalenactief.nl

Aanmelden

Wilmar van Scharrenburg - w.vanscharrenburg@chello.nl - 0644042524
Coaching

Coaching en persoonlijke ontwikkeling

Hallo, mijn naam is Erna en ik woon in Arnhem noord.

Via de WMO en PGB kun je vragen om mijn hulp.

Ik werk als coach en persoonlijk begeleider. Dit is mijn website.

Zoek je iemand met humor, een open houding, die je niet oplegt wat je moet doen maar met jou overlegt hoe voor jou de begeleiding het beste werkt, die niet jouw huis overneemt maar zich als begeleider te gast voelt in jouw huis, die van dieren houdt en veel werk- en levenservaring heeft?

Coaching

Coaching kan ingezet worden bij allerlei situaties waar je iets aan wilt veranderen zoals:

 • Last van pesten
 • Beter vertellen wat voor jou belangrijk is
 • Niet meer eenzaam zijn
 • Verminderen van overgewicht door meer bewegen
 • Verminderen van depressieve gedachten door meer naar buiten gaan en te bewegen
 • Weer naar buiten durven
 • meer controle over je emoties krijgen
 • Minder snel bang of agressief worden

Sociale vaardigheden

Ik help mensen bij de ontwikkeling van hun sociale vaardigheden om beter voor zichzelf op te komen, grenzen te stellen, weerbaar en assertief te zijn.

Mijn expertise is dat ik hierbij mijn honden kan inzetten.

Hier kan ik je mee helpen:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Beter voor jezelf opkomen
 • Durven zeggen wat je belangrijk vindt
 • Ondersteuning in je dagelijks leven
 • Dagstructuur en handvatten om je er aan te houden
 • Je netwerk behouden of vergroten

Passie

Mijn passie is het ondersteunen, begeleiden en coachen van mensen. 

Ik heb Maatschappelijk werk en Dienstverlening (MWD propedeuse) gestudeerd en daarna Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH diploma).

Begeleiding

Ik begeleid als zzp'er met veel plezier volwassenen met een hulpvraag op het gebied van weerbaarheid, assertiviteit, persoonlijke ontwikkeling en dagelijkse vaardigheden.

Neem gerust contact op om te overleggen wat je nodig hebt.

Ontlasten van mantelzorgers

Ik krijg steeds meer vragen van mantelzorgers om ze te ontlasten zodat ze even vrij kunnen zijn van de zorg die ze bieden. Ik ontferm me over degene waar je voor zorgt zodat jij je kunt ontspannen.

Coaching en coaching met honden

Ik heb me gespecialiseerd in het coachen en begeleiden van mensen met de inzet van honden.

Waarom honden?

Voor een hond maakt het niet uit hoe je er uitziet of wat je hebt meegemaakt. Een hond voelt rechtstreeks wie je van binnen bent en wat je nodig hebt.

Een hond kan niet liegen en geeft heel direct feedback op wat je voelt of doet. Daarom zijn het fantastische dieren om om in te zetten bij coaching en een spiegel te zijn van de mens.

Wil je hier meer over weten. Kijk dan even op de website.

Hartelijke groet van Erna.

Aanmelden

Erna de Kruyff - info@ernadekruyff.nl - 06-15942625
Activiteitencentrum

Ons Raadhuis

Wij zijn er voor alle 55+ers die gezelligheid zoeken, elkaar willen ontmoeten en eventueel mee zou willen doen aan een activiteit. We hebben een zeer gevarieerd activiteiten programma. Kom eens langs, de koffie staat altijd klaar!

Aanmelden

Ons Raadhuis - info@onsraadhuis.com
Ontmoeten

Serre van Rozendaal

Elke woensdagochtend kunnen inwoners uit Rozendaal en omstreken met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ontmoeten in de Serre van Rozendaal aan de Kerklaan 15. Het gastteam zorgt voor het kopje koffie of thee. Eén à twee maal per maand organiseren de vrijwilligers een extra activiteit zoals een lezing, een workshop of een muzikaal optreden. Deze inloopochtend is voor iedereen toegankelijk en duurt van 10.00 tot 12.30 uur.

Waar

Kerklaan 51
Rozendaal

Aanmelden

Serre van Rozendaal - serrevanrozendaal@gmail.com
Bijeenkomsten

Patiëntenvereniging Hersenletsel

De patiëntenvereniging Hersenletsel is er voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en hun mantelzorgers. Regelmatig zijn er NAH-bijeenkomsten waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Ze delen overwinningen, frustraties, verdriet en machteloosheid. Ook wisselen ze tips uit en leren zij van elkaar. Tijdens de bijeenkomsten is er ook ruimte ontspanning. Deze ochtenden vinden in Velp plaats en duren van 10.00 tot 12.00 uur. De entree is 1,50 euro (voor de koffie/thee), leden van het NAH-trefpunt hebben gratis toegang. Voor meer informatie zie ook: www.hersenletsel.nl

Aanmelden

patiëntenvereniging Hersenletsel - regioondersteuner@hersenletsel.nl
Ontmoeten

Studiekring Dieren

Onze Studiekring Dieren bestaat sinds 1997 en valt onder het landelijk Platform Studiekringen 50plus. Van oktober t/m april komen de leden eens per week bijeen in Multifunctioneel Centrum De Oase, naast de bibliotheek. Onze studiekring bestaat uit een gemêleerde groep 55+ers van maximaal 15 personen die elkaar ontmoeten met het doel in een open en prettige sfeer met elkaar van gedachten te wisselen en kennis te delen over diverse onderwerpen. Meestal wordt het eerste uur besteed aan het uitwisselen van ervaringen van de leden van de laatste week. In het tweede uur wordt het geplande onderwerp besproken.

 De leden kunnen zelf de meest uiteenlopende onderwerpen aandragen. Zo kan het gaan over reizen, architectuur en erfgoed, hobby’s, literatuur, geschiedenis, of actuele onderwerpen. Hoe groter de verscheidenheid, hoe interessanter voor de toehoorder.

Het lid dat de voordracht houdt, verzamelt gerichte informatie over een onderwerp, presenteert het en toetst zijn of haar mening aan die van de anderen.

Soms wordt er een gastspreker uitgenodigd of worden excursies rondom een thema georganiseerd.

Bent u iemand die open staat voor nieuwe contacten en die trouw wil deelnemen aan de bespreking van de gekozen onderwerpen en één tot twee keer per jaar een onderwerp wil presenteren, dan biedt onze studiekring u die mogelijkheid. Deelname is een aanvulling op uw kennis en inzichten en biedt bovenal ontspanning en gezelligheid.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?

Vrijdag (oktober t/m april)

Tijd: 09.30 – 12.00 uur in De Oase zaal 2

 Contactgegevens

Henk van Manen, Tel : 0313 – 414 503

e-mail: hg.van.manen@hetnet.nl

 

 

Aanmelden

Henk van Manen - hg.van.manen@hetnet.nl - 0313-414503
Reparatie

Repaircafé Dieren

Het Repair Café Dieren repareert kapotte spullen samen met u die u onder de arm kunt meenemen, met uitzondering van TV en magnetrons. Doel is om uw apparaten langer te kunnen gebruiken en zo de afvalberg te verkleinen.

u bent dus welkom voor uw reparatie van oa. fiets, naaiwerk,computer en alles waar een stekker aanzit.

De vrijwilligers van het Repair Café Dieren zijn actief in mfc De Oase aan het Ericaplein te Dieren. Ze zijn er iedere 2e zaterdag van de maand van 14 tot 16 uur en iedere 4e donderdag van de maand van 19 tot 21 uur.

Aanmelden

Repaircafé Dieren - info@repaircafedieren.nl
Bijeenkomsten

Deelkring

Op 22 maart j.l. is in Het Dorpshuis Rheden De Deelkring gestart.

De Deelkring is groep van 8 tot 12 50-plussers die één keer in de twee weken op dinsdagmiddag (14–16 uur - even weken) bij elkaar komt.

Het initiatief is bedoeld voor mensen die gezelligheid zoeken, nieuwsgierig zijn en zich willen verdiepen in nieuwe thema’s.

De thema’s worden door de deelnemers zelf ingebracht en hebben vaak betrekking op actualiteit, eigen kennis, interesses en ervaringen.

Het samen delen en uitdiepen van kennis en inzichten is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om actief en betrokken te blijven bij wat speelt in de samenleving.

Heeft u belangstelling om deel te nemen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Meindert de Jong via jong.div@gmail.com of op 06 53801375

Aanmelden

Meindert de Jong - Jong.div@gmail.com - 06 53801375
Digitaal

Computerclub STACC

Computerclub STACC (Stichting Atari Computer Club) wil iedereen vertrouwd maken met computers, randapparatuur en software. De leden komen iedere eerste zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur bijeen in het dorpshuis Willem de Zwijger aan het mr B. van Leeuwenplein in Rheden. Het is vrije inloop. De uitleg wordt ondersteund door een beamer zodat iedereen de onderwerpen duidelijk kunnen volgen. Het accent ligt op de ouderen, maar ook jongeren zijn van harte welkom. Er is een ongedwongen sfeer. Nieuwe leden zijn van harte welkom.

Waar

mr B. van Leeuwenplein 3
Rheden

Aanmelden

Computerclub Stacc - a.rijnten@kpnmail.nl - 06 386 983 09
Ontmoeten

Vrouwen van Nu Dieren

Hoe leuk is om met vrouwen uit je eigen omgeving samen te komen? Vrouwen van Nu is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor de leefomgeving, die creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij. De vereniging organiseert diverse bijeenkomsten, lezingen en uitstapjes. In z.g. interessegroepen delen de leden de verschillende hobby’s, zoals in de wandelgroep, bij de breigroep, met de boerinnengroep, in de culturele kringen, in de leeskringen en bij de schildersgroep. De afdeling Dieren e.o. heeft leden in Dieren, Laag-Soeren, Spankeren, Ellecom, De Steeg en omgeving. Voor meer info: vrouwenvannudieren@gmail.com of tel.: 06-41955122

 

Aanmelden

Vrouwen van Nu Dieren - vrouwenvannudieren@gmail.com - 06-41955122
Ontmoeten

Ouderensoos De Stoof

Senioren kunnen elkaar ontmoeten bij de Ouderensoos De Stoof in het Sprengenhus in Laag-Soeren. Op de dinsdagmiddagen kan je knus met elkaar nieuwtjes uitwisselen, een kaartje leggen, sjoelen of een ander spelletje doen. De middag duurt van 14.00 en 16.30 uur uur. De kosten zijn 1 euro per middag aan contributie. Dit bedrag komt ten goede aan een uitje. Zowel mannen als vrouwen bezoeken graag deze middagen en kletsen elkaar graag bij. Kom gerust eens binnenlopen.

Waar

Harderwijkerweg 25
Laag-Soeren

Aanmelden

Mini Jansen - sprengenhus@gmail.com
Beweging

Nationale Diabetes Challenge Dieren

Elke maandag vanaf het Duynhuis Dieren 10.00 - 11.00 uur. Start 18 april 2022!

Wandelt u mee met de Nationale Diabetes Challenge? Je wandelt 16 tot 20 weken lang een keer per week onder begeleiding van een professional uit de zorg, sport en/of welzijn.

Waar

Van der Duyn van Maasdamstraat 63
Dieren

Aanmelden

Willemien Kragt - w.kragt@rheden.nl
Ontmoeten

Koffieklets

De Koffieklets is voor iedereen die zin heeft om elkaar te ontmoeten en om gezellig samen te babbelen. Wekelijks staat op de donderdagochtenden tussen 10.00 en 12.00 uur de koffie en thee klaar. Er zijn zowel mannen als vrouwen aanwezig. Als je wilt mag je ook een handwerkje meenemen of samen een kaartje leggen of een spelletje doen. Het biljart staat ter beschikking voor wie wil. Niets moet! Het gaat om de gezelligheid. Koffieklets vindt plaats in het kulturhus 't Sprengenhus aan de Harderwijkerweg in Laag-Soeren. De koffie en thee zijn verkrijgbaar voor 1 euro.

Aanmelden

Koffieklets - francien.vanweelden@gmail.com - 0313 619 535
Bijeenkomsten

Vrijwilligerspunt Rheden

Het vrijwilligerspunt Rheden is er voor zowel inwoners, die vrijwilligerswerk (willen) doen, als voor organisaties, die met vrijwilligers werken of nieuwe vrijwilligers zoeken. Kortom: we helpen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties om elkaar te vinden. Op zoek naar vrijwilligerswerk in de regio? Kijk dan op de vacaturebank www.geldersehanden.nl/rheden

Als (bestuur van een) vrijwilligersorganisatie kunt u kosteloos bij ons terecht voor informatie en advies over alles dat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Denk aan het (verbeteren van het) vrijwilligersbeleid, het vinden en behouden van vrijwilligers, begeleiding en waardering van vrijwilligers, maar ook advies over wet- en regelgeving, fondsen en subsidies.

Onze Vrijwilligersacademie organiseert bijeenkomsten, trainingen en workshops. De academie richt zich enerzijds op bestuursleden van vrijwilligersorganisaties en anderzijds op alle "uitvoerende" vrijwilligers uit de gemeente Rheden en Rozendaal. In de agenda vindt u het actuele programma van de academie met meer informatie over de bijeenkomsten.

Waar

Dorpsstraat 70
Rheden

Aanmelden

Thijs den Heijer - tdheijer@incluzio.nl - 0682830582
Ontmoeten

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk biedt activiteiten aan voor kinderen en jongeren in Uw gemeente. In de 3 grootste dorpen hebben we een vast aanbod van allerlei activiteiten. Ook Uw kinderen zijn daarbij van harte welkom. En voor de jongeren hebben we ook inlopen in Dieren en in Velp waar je natuurlijk van harte welkom bent om aan te sluiten.

Aanmelden

Farid Chahbari - velp@incluzio.nl
Muziekles

gitaarlessen

Gitaar leren spelen. Bij ons, muziekschool Veluwezoom, kun je terecht voor elke stijl. Of je nu van klassiek gitaar, steelstring acoustic, pop, rock of jazz houdt. Je krijgt persoonlijke aandacht, lessen in je eigen tempo en professionele begeleiding. Geschikt voor beginners en gevorderden. Leslocaties in Rheden, Velp en Dieren.

Aanmelden

Albert Veldkamp - absgitaarles@hotmail.com - 0629391383
Bijeenkomsten

Studiekring Rheden

Start studiekring 50-plus in Rheden

Wilt u als 50-plusser geestelijk actief blijven door kennis en inzichten te delen en uit te wisselen?

Wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Dan is een studiekring misschien iets voor u.

Wat is een studiekring?

Een studiekring is een vaste groep van 8 tot 12 mensen die één keer in de twee weken bij elkaar komt om zich te verdiepen in allerlei interessante thema’s. De bijeenkomst duurt twee uur en bevat een “rondje actualiteiten”, er wordt een onderwerp ingebracht en er is ruimte voor het delen van inzichten en meningen. Het thema wordt door één van de leden van de studiekring voorbereid en ingebracht. De keuze en de manier van inbrengen van het onderwerp is vrij. Vaak heeft deze betrekking op eigen hobby’s en interesses, of eerder opgedane kennis en ervaring.

Voor wie?

Een studiekring is bedoeld voor de 50-plusser die nieuwsgierig is, gezelligheid zoekt en samen met anderen nieuwe onderwerpen wil ontdekken en zich daarin wil verdiepen. Meedoen in een studiekring is voor veel 50-plussers een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten en actief en betrokken te blijven bij wat speelt in de samenleving

Meer informatie en aanmelden

De Studiekring start op 22 maart.

 

Belangstelling? Komt u dan naar de informatiebijeenkomst op:

8 maart om 14 uur in “Het Dorpshuis”, Meester B. van Leeuwenplein 3, Rheden.

 

U kunt zich aanmelden voor de informatiebijeenkomst via jong.div@gmail.com

Heeft u vooraf nog vragen dan kunt u bellen met Meindert de Jong, 06 53801375

 

Meer informatie over de studiekringen is te vinden op www.studiekringen50plus.nl

Waar

Meester B. van Leeuwenplein 3
Rheden

Aanmelden

Meindert de Jong - Jong.div@gmail.com - 0653801375
Wijkkranten

Krantenbezorgers gezocht

Voor de ochtenkrant (De Gelderlander) zijn we op zoek naar krantenbezorgers. Is een leuke (bij)baan naast de studie of je AOW. Is ook ideaal voor de alleenstaande ouders en/of voor de kinderen vanaf 15 jaar.

Wat krijg je?

● Je krijgt een vergoeding tussen de € 350 en € 600,- per vier weken.

● Leuke extra’s zoals een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook maak je kans op mooie prijzen via bezorgjezelfvoordeel.nl

● Je krijgt fietstassen in bruikleen.

● Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees, wat een leuk extraatje kan opleveren!

Wil je snel aan de slag? Kijk direct op www.krantenbezorgen.nl

Wijkkranten

Krantenbezorgers Velp

Voor de ochtenkrant (De Gelderlander) zijn we op zoek naar krantenbezorgers. Is een leuke (bij)baan naast de studie of je AOW. Is ook ideaal voor de alleenstaande ouders en/of voor de kinderen vanaf 15 jaar.

Wat krijg je?

● Je krijgt een vergoeding tussen de € 350 en € 600,- per vier weken.

● Leuke extra’s zoals een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook maak je kans op mooie prijzen via bezorgjezelfvoordeel.nl

● Je krijgt fietstassen in bruikleen.

● Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees, wat een leuk extraatje kan opleveren!

Wil je snel aan de slag? Kijk direct op www.krantenbezorgen.nl

Aanmelden

Dany Gouri - dany.gouri@persgroep.nl
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Farid Chahbari - CHahbari@incluzio.nl
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die te maken hebben met kinderen en jongeren in onze gemeente

Aanmelden

Farid Chahbari - FChahbari@incluzio.nl
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Farid Chahbari - CHahbari@incluzio.nl
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan ze klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Aanmelden

mohamed Bouraarassi - mbouraarassi@incluzio.nl
Dienstverlening

Incluzio jgdwrk

Incluzio jeugdwerk zet zich in activiteiten voor kinderen en jongeren aan te bieden. Tevens staan we klaar voor advies, signalering en aanpak van zaken die met kinderen en jongeren te maken hebben in onze gemeente.

Aanmelden

farid Chahbari - fchahbari@incluzio.nl
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven.

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (=voicemail)
Zorg

Mentaal Beter jeugdhulp

Mentaal Beter Jong

Soms lopen kinderen en jongeren vast in het leven waar de hulp van ouders, verzorgers of school niet voldoende is. Mentaal Beter helpt kinderen en jongeren met psychische problemen die niet eenvoudig zijn op te lossen. Op vestigingen door het hele land staan teams van verschillende behandelaren klaar om kinderen, jongeren en gezinnen verder te helpen.

Wij behandelen lichte tot matig ernstige psychische klachten die te maken hebben met depressie, angststoornissen, ADHD, trauma gerelateerde stoornissen (PTSS), somatisch-symptoomstoornissen en milde persoonlijkheidsproblemen. Maar naast behandelen van psychische klachten, zorgen we er ook voor dat kinderen, jongeren en gezinnen weer floreren.

Samen met het kind en de naasten scheppen we helderheid over de klachten. Maken we een plan met concrete doelen en helpen we de klachten te verminderen zodat het kind zelf de uitdagingen van het leven weer aan kan.

Waar

President Kennedylaan 108
Velp
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rozendaal.

Waar

Heeckerensstraat 201 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en een wlz-indicatie heeft of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842 (= voicemail)
Hulpverlening

Zorgorg. Siza Maatwerk Veluwzoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - O88-3781842 (= voicemail)
Zorg

Zorgorg Siza Maatwerk Veluwezoom

Ambulante Ondersteuning van Siza, helpt mensen met een beperking om zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven functioneren. Denk hierbij bijv. aan mensen met NAH, MS, een verstandelijke beperking of een vorm van autisme.

Wanneer u 18 jaar of ouder bent en u heeft een wlz-indicatie of een specialistische WMO beschikking, kunt u zich bij ons aanmelden. We kijken dan samen naar de mogelijkheden en/of Siza iets voor u kan betekenen.

Een wlz-indicatie wordt door CIZ afgegeven. 

Een specialistische WMO beschikking wordt (als u daarvoor in aanmerking komt) afgegeven door de gemeente Rheden.

Waar

Heeckerensstraat 201
Velp

Aanmelden

Maatwerk Veluwezoom Siza - maatwerk.veluwezoom@siza.nl - 088-3781842
Diëtisten

Diëtistenpraktijk Voeding met Visie Velp

Voeding met Visie Velp is dé diëtistenpraktijk voor Velp en Rozendaal waar u terecht kunt voor een deskundig advies op het gebied van voeding, gezondheid en leefstijl.

Aanmelden

Linda Brouwer - info@voedingmetvisie.nl - 06-10781692
Gemeente

Incluzio Rheden

Incluzio Rheden - Dieren

Taaltrainingen

Online taallessen voor het Nederlands

Anderstaligen en anderen die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen bij mij online taallessen Nederlands volgen. Dit doen we door samen voor te lezen uit een boek. Ook geef ik online schrijfoefeningen. Voor deze lessen benut ik het online programma Zoom. Meld je vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek via het mailadres info@nicoboekvoorlezer.nl

Aanmelden

Nico van Belle - info@nicoboekvoorlezer.nl
Cultuur

Vrienden van de kerk te Rozendaal

De Vrienden van de Kerk te Rozendaal hebben als doelstelling het aanwenden van het kerkgebouw voor culturele doeleinden ten bate van de dorpsgemeenschap en om de kerkvoogdij bij de instandhouding van het kerkgebouw financieel te steunen.

Aanmelden

Bert Veraart - vrienden@dekerkvanrozendaal.nl - 0613951896
Yoga

Yoga/massage Rheden

Ik bied yogalessen (hatha-yoga) aan in het Dorpshuis in Rheden op de maandag- en dinsdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur en van 20.15 tot 21.15 uur. Daarnaast bied ik diverse massages aan, zie mijn website voor meer informatie (http://www.yogamassagerheden.nl).

Waar

Wethouder Winterinkstraat 34 34
Rheden

Aanmelden

Jolijna Allewijn - jallewijn@hotmail.com - 06 28083238
Maaltijden

Het Rhedens Maal

Elke woensdag Rhedens Maal

Sinds de opening van het Dorpshuis Willem de Zwijger is het Rhedens Maal een vaste activiteit in het Dorpshuis. Het Rhedens Maal is een wekelijkse maaltijdvoorziening voor het dorp Rheden. We eten tussen 17.45 en 19.00 uur.

Onze (ruim) 44 gasten eten op de woensdagavond een gezonde maaltijd onder het genot van een gezellig samen zijn. De laatste dorps-nieuwtjes worden uitgewisseld, er is altijd gesprekstof genoeg.

Onze gasten betalen 6,00 euro voor een 3- gangen menu. Deelnemers die niet kunnen komen, kunnen worden opgehaald met de Plusbus, een organisatie waar we mee samenwerken.

Er helpen 30 vrijwilligers mee rond voorbereiden, uitserveren en afwassen en opruimen van alle vaat. We zijn erg blij met hun steun!

Deelnemen aan het Rhedens Maal kan door te bellen naar telefoonnummer 06 201688 08. Er is een wachtlijstje voor deelname. En natuurlijk bent u van harte welkom als vrijwilliger. Ook dan kunt u naar het bovengenoemd nummer bellen.

Kerken

Christengemeente de Spreng

Christengemeente ‘de Spreng’: is een jonge en enthousiaste gemeente en kerk in Dieren. Spreng is een Veluws woord voor ‘bron van water’. Jezus zegt dat ieder mens zo’n bron van levend water kan zijn. Dat spreekt ons aan. Samen willen we dit van Jezus leren. In onze gemeente geven we daarom een prominente rol aan inspirerende sprekers, kinderwerk, aanbidding door eigentijdse muziek en praktische hulp aan elkaar.

Onze samenkomsten kunnen zeer variëren qua invulling. Belangrijk is dat we ruimte maken voor God en iedereen die ons bezoekt. 

Aanmelden

christengemeente de Spreng - info@cgdespreng.nl - 0653281064
Advies

Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Cliënten- en Inwonersparticipatie heet in de volksmond ook wel Adviesraad Sociaal Domein. De adviesraad is een belangrijk orgaan binnen het sociaal domein en bestaat uit inwoners uit de gemeenten Rheden en Rozendaal die gevraagd en ongevraagd advies geven over ontwikkelingen en beleidsvorming en uitvoering van beleid. Daarnaast geven zij een stem aan mensen die het zelf misschien moeilijk vinden om zich te laten horen. De adviesraad heeft als doel inwoners en cliënten te betrekken bij uitvoering en evaluatie van het gemeentelijk beleid op de Jeugdwet, Wmo en de Participatiewet. Wilt u in contact komen met de adviesraad? Dat kan via de ambtelijk secretaris.

Aanmelden

ambtelijk secretaris G. Starink - g.starink@rheden.nl
Wijkverenigingen

Wijkvereniging Dieren-West

De website www. Dieren-West.nl is in de lucht. Een website voor en door bewoners uit Dieren-West met als doel het bevorderen en in stand houden van een sociale, veilige en prettige woonwijk. Via deze website kunnen we met elkaar in contact komen. Wie sluit aan?

Initiatieven bij elkaar brengen: samen aan de slag.

De wijk Dieren-West – ten noorden van de spoorlijn en westelijk van de Harderwijkerweg - is een mooie en fijne wijk. Wat kunnen wij als bewoners van Dieren-West doen om dit in stand te houden of waar nodig zelfs te verbeteren. Dit vraagt inzet van alle bewoners. Hoe fijn is het om dit samen te doen. Samen standpunten bepalen en activiteiten organiseren; daarvoor moeten we met elkaar kunnen communiceren. Dit kan nu via de website www.Dieren-West.nl.

Werkgroepen

We zouden het bijvoorbeeld samen kunnen hebben over: het energieneutraal maken van de wijk, overlast beteugelen, groenvoorzieningen, herinrichting en over nog veel meer. Er is er al een aantal initiatieven genomen. Kijk eens rustig rond op de website.

De werkgroep Dieren Duurzaam West (DDW) is al een tijdje bezig en is ook terug te vinden op de website. De werkgroep DDW wil bevorderen dat de overgang naar het gebruik van duurzame energie in onze wijk Dieren-West naar tevredenheid van zoveel mogelijk bewoners verloopt. 

Voor en met elkaar

Waarom samen zorgen voor de wijk? In 2015 werd de participatiesamenleving van links tot rechts door de politiek omarmd. Een groep bewoners in Dieren-West (Initiatiefgroep) haakten in op deze nieuwe vorm van samenleving waarin iedereen die dat kan verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar eigen leven en omgeving, zonder hulp van de (landelijke) overheid. Vanuit de gemeente Rheden was er ook behoefte om de contacten tussen wijkbewoners en de gemeente te intensiveren en structureren. De afgelopen jaren is er geregeld overleg geweest tussen de Initiatiefgroep en de gemeente. Steeds vaker leek het gewenst om dit in een formeel juridisch kader te doen. Daarom is de op 3 augustus 2020 bij notaris Te Lindert in Doesburg de Coöperatieve Wijkvereniging Dieren-West u.a. opgericht.

Platform

Een nieuw platform dus in Dieren-West. Laten we er met zijn allen iets moois van maken. Kijk op de website voor meer informatie; ontvang het laatste nieuws; word gratis lid van de coöperatieve wijkvereniging en lees nog veel meer. Het is heel goed mogelijk dat je nog iets mist over Dieren-West. Laat het dan snel weten zodat de website aangevuld kan worden. Samen moeten we het doen. 

Alleen wij samen als wijkbewoners Dieren-West kunnen zorgen voor een blijvend fijne woonomgeving! 

Aanmelden

Secretariaat - secretariaat@dieren-west.nl
Zoom