Prikbord van Rheden-Rozendaal

Ontdek de 5 oproepen van je buren

Aangeboden
Ontmoeten

Voorsteling voor nabestaanden na suicide

Proost op de verliezers’ een theateravond voor nabestaanden na zelfdoding

Voor volwassenen uit de gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard, Rheden, Rozendaal en Westervoort die een naaste hebben verloren na zelfdoding organiseert Pro Persona Connect op zaterdagavond 24 juni de interactieve voorstelling ‘Proost op de verliezers’. Naast nabestaanden zijn ook (GGZ) hulpverleners welkom op deze avond.

Jaarlijks sterven in Nederland ongeveer 1600 mensen door zelfdoding. Een naaste verliezen door zelfdoding is een ingrijpende gebeurtenis. Naast het verdriet om het gemis, roept een zelfdoding talloze vragen op. Veel nabestaanden vinden het moeilijk om over het verlies te praten, omdat zij zich schamen en/of zich schuldig voelen. Daardoor bestaat de kans dat nabestaanden in een sociaal isolement raken. Ook doordat zelfdoding vaak nog een taboe is in onze samenleving. 

De voorstelling ‘Proost op de verliezers’ is gemaakt voor de groeiende groep nabestaanden na zelfdoding en hun naasten. Het programma is voortgekomen uit een samenwerking van drie jongvolwassen nabestaanden, een talentvolle theatergroep en preventiewerkers van Pro Persona Connect. Tijdens de avond zullen het publiek en theatergezelschap bekijken hoe rouw na zelfdoding bespreekbaar kan worden gemaakt. De dialoog in het theater is samen met een aantal nabestaanden vormgegeven. 

Reactie van een bezoeker aan een eerdere voorstelling: ‘Zo fijn om zowel te zien wat het met de nabestaande doet en met de naasten van de nabestaande. Het ongemak mag er zijn, in alles deze avond. En de humor ook.’

De voorstelling is op zaterdagavond 24 juni van 19.30-22.00 uur in Theater het Hof in Arnhem. Geïnteresseerde inwoners van de gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard, Rheden, Rozendaal en Westervoort kunnen zich aanmelden via preventie@propersona.nl.

De kosten bedragen € 5,- p.p. (minima en studenten kunnen gratis naar de voorstelling).

Pro Persona Connect afdeling Preventie organiseert dit najaar in Arnhem dit ook een gespreksgroep voor nabestaanden na zelfdoding (8-10 bijeenkomsten). Hier vinden zonen, dochters, broers, zussen, partners en ouders begripvolle lotgenoten in elkaar. Er worden thema’s als schuldgevoelens en het waarom besproken. Meer informatie via: preventie@propersona.nl of tel. 026-3124483

 

Gevraagd
Ontmoeten

Vrijwilligers cursuscommissie

De Paperclip biedt elk halfjaar een cursusaanbod. De cursuscommissie organen coördineert de cursuscommissie. Vind je het leuk te organiseren, nieuwe cursussen te ontwikkelen en in een leuk team te werken? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking. Meer informatie over ons cursusaanbod op https://paperclipvelp.nl/cursussen/

Aangeboden
Meedoen

Gratis webinars stress, piekeren, slapen

Last van stress? Piekert u veel? Slaapt u slecht? Vindt u het lastig om ‘nee te zeggen’?

Dit voorjaar organiseert de afdeling preventie van Pro Persona Connect gratis webinars over slapen, piekeren, stress en grenzen stellen. 

Merkt u dat slecht slapen, piekeren of een gespannen gevoel steeds meer regel zijn dan uitzondering? Vindt u het lastig om uw grenzen aan te geven en ‘nee’ te zeggen? Wilt u inzicht krijgen in uw gewoontes en deze leren doorbreken? Tijdens onze webinars delen wij onze inzichten en tips om uw klachten te verminderen. Na afloop krijgt u een hand-out met de gedeelde informatie en opdrachten waar u thuis verder mee aan de slag kunt. 

Wanneer?

Stress: dinsdag 21 maart 2023 van 19.30 uur tot 20.45 uur.

Piekeren: dinsdag 18 april 2023 van 19.30 uur tot 20.45 uur 

Beter slapen: dinsdag 16 mei 2023 van 19.30 uur tot 20.45 uur

Grenzen stellen: dinsdag 20 juni 2023 van 19.30 uur tot 20.45 uur

Hoe?

U volgt onze webinars online en anoniem via Zoom. Na aanmelding ontvangt u een link naar het webinar en meer informatie over deelname.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden bij Pro Persona Connect, afdeling preventie: preventie@propersona.nl o.v.v. uw woonplaats. 

Gevraagd
Meedoen

Nieuws schrijven

Studio Rheden is een leuke club vrijwilligers. Op onze website StudioRheden.NL, sociaal media en op TV lees je het laatste nieuws uit de gemeenten Rheden en Rozendaal. Wij zoeken mensen voor onze redactie.

Vind je het leuk om te zoeken naar nieuws en berichten te schrijven voor onze website StudioRheden.nl? Of vind je het leuk om foto’s te maken van evenementen en andere nieuwswaardige gebeurtenissen. Laat dan van je horen. Jong of oud, leeftijd maakt niet uit.

Gevraagd
Helpen

Barmedewerkers invalkrachten

Het enthousiaste barteam van Ontmoetingscentrum De Paperclip zoekt vrijwilligers om het team te komen versterken. Het centrum is tijdens weekdagen geopend van 09.00 tot 22.30 uur.

De taken voor de bardienst zijn: bediening van klanten, aanspreekpunt, het schenken van diverse dranken etc.

Vrijwilligerswerk biedt heel veel mogelijkheden. Je maakt nieuwe contacten, je leert er veel van, je doet mensenkennis op en je doet veel ervaring op. Daarnaast kom je in contact met mensen uit verschillende groepen en bouw je een groot sociaal netwerk op.

Als je af en toe wilt invallen, ben je van harte welkom.

Voor meer informatie of sollicitatie kun je een bericht sturen aan Frans de Bie, penningmeester@paperclipvelp.nl

Zoom