Gespreksgroep ‘Nabestaan na zelfdoding'

Aangeboden
Zorg en welzijn

Voor volwassenen die een naaste hebben verloren aan zelfdoding organiseert Pro Persona Connect vanaf maandagmiddag 9 september de gespreksgroep ‘Nabestaan na zelfdoding' in Arnhem.

Het verwerken van het verlies is voor nabestaanden na zelfdoding vaak een moeilijk proces. Veel vragen rondom het overlijden blijven onbeantwoord. In de gespreksgroep kan men herkenning en steun vinden bij anderen die ook een naaste hebben verloren door zelfdoding. In de bijeenkomsten is er ruimte voor ieders persoonlijke verhaal. Ook wordt er gepraat over rouwtaken, gevoelens van schuld en schaamte, reacties uit de omgeving en is er ruimte voor eigen thema’s.

Een paar uitspraken van groepsleden:

‘Door de groep heb ik zelf meer rust gekregen.’

‘Weten dat je niet alleen bent, is een grote steun.’

‘Door de groep heb ik ervaren dat rouwen veel tijd kost.’

Bij voldoende deelnemers start de groep maandag 9 september 2024 van 14.30 – 16.30 uur in Arnhem. Er zijn 8 tot 10 wekelijkse bijeenkomsten (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Deelname is mogelijk voor inwoners van de gemeente Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal en Westervoort. Deelname is gratis.

Neem voor meer informatie en/of aanmelden contact op via: preventie@propersona.nl of bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Pro Persona Preventie
-19