Inloophuis Dieren

non-profit organisatie
Inloop
Vrije tijd
Vrijwilligerswerk
Activiteitencentrum

Het Inloophuis is een tref- en activiteitencentrum in Dieren sinds 1991, nu gevestigd in het Duynhuis voor mensen die niet of nauwelijks meekomen of meedoen in de maatschappij, of waar dat risico op de loer ligt. Oorzaken zijn divers: het kan komen door sociale, financiƫle, psychische of andere mentale problemen of een combinatie daarvan. Vaak ontbreekt het aan een sterk sociaal netwerk. Met onze Huiskamer en VrijeTijdsVleugel bieden we naast een luisterend oor een vorm van structuur in het dagelijks leven. We bevorderen ontmoeting en contact. Bezoekers bepalen zelf hoe ver dat gaat. Mooi als contacten ook buiten het Inloophuis worden voortgezet en er netwerken ontstaan.

De Huiskamer is een rustpunt voor hen die dat nodig hebben. dagelijks wordt er koffie en thee geschonken, een koeje of een kopje soep, en ligt er een krantje klaar.

In onze VrijeTijdsVleugel bieden we een programma aan activiteiten, van schilderen tot houtbewerken, omdat het leuk is om te doen of om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Naast een zinvolle dagbesteding willen we dat mensen ertoe doen en meedoen in de samenleving.

De gemeente Rheden en zorginstellingen zien ons als een fijne plek voor mensen die zich niet direct thuis voelen in het reguliere verenigingsleven. We zijn een veilige omgeving waar mensen aan de slag gaan met hun hobby. Ook voor mensen die ons willen ondersteunen in de vorm van vrijwilligerswerk zoeken we een passend aanbod. We gebruiken graag ieders talent en zien mensen graag komen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Waar

van der Duyn van Maasdamstraat 65
Dieren

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

6